neljapäev, 26. veebruar 2009

VISTEL VASTEL VASTLAPÄEV 22.VEEBRUAR NÕIARIIGIS

Vistel Vastel perepäev Nõiariigis


Pühapäeval, 22.veebruaril toimus Uhtjärve Ürgoru Nõiariigis Vistel-Vastel perepäev.
Perepäeva alguseks oli planeeritud 13.00 kuid juba tunnike enne seda hakkas rahvast nõiariiki kogunema ning kella üheks oli rahvast juba päris-päris palju.
Tuju tegi rõõmsaks see, et oli palju kohalikke inimesi kui päris palju oli kohale tulnud kaugemalt. Ka ilmaga oli pühapäeval väga vedanud-oli tõeliselt ilus päikesepaisteline talveilm.
Perepäeva juhatasid sisse laululapsed Antslast Eda Hirsoni juhendamisel ning peale seda võisid kõik soovijad Pillega koos virgutusvõimlemist teha, et end soojaks võimelda ennem võistlema asumist.
Kui juba soojaks oli end võimeldud alustatigi peale perepäeva võistlustega. Kõigepealt toimusid soomekelgu ralli, suusatamine ja traditsiooniline luuavise, seejärel mindi aga jääle, kus toimusid pikim liug jääl ja uisuralli ning samaaegselt toimus ka vastlapäeva kõige tähtsam tegevus liulaskmine ehk siis kõige pikem liug mäel.
Peale uisutamist ja kelgutamist oli aga võimalus näha meie oma Urvaste kandi rahvatantsijaid, kes tantsisid meile õige mitu tantsu.
Jõudu said soovijad ka  veel katsuda kartuli-porgandi kastide tõstmises.
Osavõtjaid oli igas alas palju ja parimad said ka väikesed meened.
Lapsed ja ka mõned täiskasvanud ,kes parajasti ei võistelnud said nautida naaberkülast pärit hobuse ja tema perenaise seltsi. Hobune vedas lapsi reega terve perepäeva kestel nõiariigi ümbruskonna mägedel.
Kellel aga vahepeal kõht oli tühjaks läinud või külm näpistas siis neil oli võimalus juua sooja teed ja süüa erinevaid vastlaroogasid(oasupp, hernesupp, kartulitangupuder peekonikastmega, seajalad, vastlakuklid) nõiariigi suures saalis. Köetud oli ka nõiariigi suur saun, kus soovijad võisid käia.
Päev läks kiirelt ja kiirete arvutuste järgi külastas perepäeva üle 800 inimese. Kõik said ka nõiariigi viisa ning nende vahel loositi välja ka väikeseid auhindu. Päev lõppes viimase aga põneva võistlusega, milleks oli vastlakukli söömise võistlus ja mis pakkus nalja ja naeru kõigile. Igati tore veebruarikuine pühapäev oli ja loodetavasti 2010 jälle kohtume seal!

Suured tänud Liina Tell,Helen Laidma,Aivo Männiste,Pille Ploom,Kadri Kaur,Kristiina Kallion,Anita Tretjak,Marta Tammoja, kes aitasid seda päeva läbi viia nõiariigi perel.
Suured tänud ka toetajatele:Marika Tragel -maniküür ja pediküür,Antsla TÜ,Liana Lutsar-mesindus,Nõo Lihatööstus,Urvaste vallavalitsus,Antsla vallavalitsus,Sõmerpalu vallavalitsus,Veemäe puhkekeskus.


Jarnila Raudsepp

Kommentaare ei ole: